Reizen naar Bodrum

Bodrum ligt hemelsbreed bijna 2500 kilometer van Amsterdam verwijderd. Als je over de weg naar Bodrum zou willen reizen dan zou de afstand voor de meest gunstige route ruim 3200 kilometer bedragen. Dat is een reis waar je exclusief stops, overnachtingen en grensformaliteiten ongeveer 34 uur over zou doen met een auto, mits er geen ernstige verkeershinder is. Het zal je dan ook niets verbazen dat 99,99% van de Nederlandse en Belgische toeristen die in Bodrum overnachten de reis met het vliegtuig afleggen. Op die manier sta je binnen een paar uur met je voeten op de Turkse grond.

Vliegen naar Bodrum

Je kunt vanuit Nederland, België en net over de grens in Duitsland vanaf verschillende luchthavens naar Bodrum vliegen. Zo vliegen TUI, Transavia en Corendon rechtstreeks vanaf Schiphol Amsterdam Airport naar het internationale vliegveld van Bodrum. Milas–Bodrum Airport, zoals de luchthaven van Bodrum heet, ligt ongeveer 35 kilometer ten noordwesten van Bodrum. Vanuit Nederland of België vlieg je in 3 tot 3,5 uur naar dit vliegveld. Tot het jaar 2000 moesten toeristen die een vakantie in Bodrum wilden vieren helemaal naar Izmir of Dalaman vliegen, waarna er een transfertijd van 3,5 tot 4 uur was (!). Sinds je op Bodrum kunt vliegen is de transfertijd ingekort naar ongeveer 35 tot 45 minuten. Deze transfertijd kan natuurlijk oplopen naarmate er meer hotels aangedaan worden door een transferbus.Vervoer van het vliegveld naar de stad

Zoals geschreven is er een transfertijd van ongeveer 35-45 minuten naar Bodrum. Dat geldt voor reizen met de taxi of huurauto. Met de bus kun je ook in ongeveer 45-50 minuten naar Bodrum reizen. Deze bussen van Havas hebben als eindhalte Bodrum Bus Terminal (Otogar). Dit is veruit de goedkoopste manier in om Bodrum te geraken. Met de taxi ben je al snel een veelvoud kwijt van de prijs voor een buskaartje. Als je overigens een pakketreis bij een reisorganisatie hebt geboekt dan hoef je je in de regel niet druk te maken om het vervoer naar de accommodatie. Als het goed is wacht de lokale vertegenwoordiging je na de landing op om vervolgens ervoor te zorgen dat je op de plek van bestemming komt.

Vervoer in en rondom de stad

Binnen en rondom Bodrum kun je gebruik maken van bussen, dolmussen en taxi’s. Dit is meteen de volgorde van prijs (laag naar hoog). Toeristen maken net als locals graag gebruik van de dolmus. Dit zijn kleine busjes die op vaste routes rijden en waarbij je met een laag tarief mee kunt rijden. Je hand opsteken is voldoende om mee te kunnen rijden. Taxi’s rijden normaal gesproken op de meter. Voor grotere ritten is een vaste prijsafspraak soms ook wel mogelijk. Taxi’s zijn een stuk duurder dan de dolmussen, maar omdat hij je direct van punt A naar punt B brengt is het wel de snelste manier van transport.

Vervoer in en rondom de stad

Auto huren

De infrastructuur in en rondom Bodrum is redelijk goed. Parkeren in de stad zelf is en blijft wel een probleem. Wie niet afhankelijk wil zijn van bussen of taxi’s die kan er voor kiezen om een auto te huren. Ons advies is om een auto te huren die volledig verzekerd is. Kijk ook goed naar het eigen risico. Bij een hoog eigen risico betaal je een kleine schade al snel helemaal zelf. Zeker in het Turkse verkeer is een kleine schade zo gemaakt.

Wij gebruiken zelf voor onze huurauto’s altijd Sunny Cars. Zij bieden hun auto’s met complete verzekering aan en geen rare fratsen zoals de verplichte afname van een volle tank brandstof tegen woekerprijzen.

Bekijk huurauto’s in Bodrum via Sunny Cars

Auto huren

Vanaf Kos naar Bodrum reizen

Toeristen die op het Griekse eiland Kos verblijven kunnen van daaruit ook Bodrum bezoeken. Dagelijks varen verschillende boten vanuit Kos-Stad naar Bodrum. De gemiddelde vaartijd bedraagt hierbij ongeveer drie kwartier tot een uur. Deze boottochten zijn bedoeld als dagtrip waarbij je binnen dezelfde dag Bodrum weer verlaat richting het eiland Kos. Op deze basis kun je daarom ook zonder visum naar Turkije reizen. Je bent dan een soort van uitzonderingsgeval, net als dat een cruisepassagier dat is. Op www.in12uur.nl/een-dagje-bodrum-vanaf-kos lees je hoe het is om Bodrum per boot vanaf Kos te bezoeken.

Vanaf Kos naar Bodrum reizen