Vakantie in Bodrum

Bodrum is een heerlijke vakantiebestemming die aan de wensen van heel veel mensen voldoet. Er heerst een vrij relaxte sfeer, Bodrum heeft een heerlijk klimaat, er is voldoende te zien en te doen in Bodrum en de diversiteit in accommodaties zorgt ervoor dat er voor ieder wel wat wils is. Bodrum is ook duidelijk mondainer dan veel andere Turkse badplaatsen. Niet voor niets dat jaarlijks meer dan een miljoen toeristen Bodrum bezoeken. Bodrum is een echte zomerzonbestemming. Tijdens het winterzonseizoen (november tot en met april) is het ronduit rustig in en vooral rondom Bodrum.
Waar in Bodrum overnachten?

Als je een vakantie naar Bodrum gaat boeken dan zul je in veel gevallen niet in Bodrum zelf terecht komen, maar meer in de omringende plaatsen. Zo is het ten westen van Bodrum gelegen stadje Gümbet inmiddels een serieuze badplaats geworden die eigenlijk zelfstandig de stroom met toeristen kan verwerken. In Gümbet heb je voldoende winkels en horeca om je tijdens de vakantie te vermaken. Een redelijk deel van de toeristen die een vakantie in Gümbet doorbrengt komt zelfs helemaal niet meer in het centrum van Bodrum.

De grotere strandhotels in Bodrum vind je vooral in het oosten van Bodrum. Zo kun je daar bijvoorbeeld overnachten bij Bodrum Holiday Resort, dat direct aan de kust ligt. In het centrum zijn het vooral kleinschalige hotels die door een boulevard en vaak ook nog winkels of horeca van het strand gescheiden worden. Naast Gümbet ligt ook nog het plaatsje Bitez. Ook hier wordt inmiddels een ruime selectie hotels aangeboden. Een trend die je de afgelopen jaren ook steeds meer ziet is dat mensen voor het op 25 kilometer van Bodrum gelegen Turgutreis kiezen. Daar zorgt vijf kilometer aan zandstrand in combinatie met grote all-inclusive resorts voor een ideale match voor zonzoekers.

Waar in Bodrum overnachten?

Goedkope lastminutes naar Bodrum

Het seizoen in Bodrum duurt vrij lang, waardoor het vinden van een leuk geprijsde lastminute aanbieding naar Bodrum geen gemakkelijke opgave is. De populariteit van deze vakantiebestemming zorgt ervoor dat vraag en aanbod vaak redelijk goed op elkaar afgestemd zijn. De grootste kans op goedkope aanbiedingen heb je voor de tweede helft van mei (als er geen schoolvakanties zijn) en in oktober in de weken dat er in Nederland geen herfstvakanties zijn. De topmaanden juli en augustus zijn meestal dermate volgeboekt dat een goedkope Bodrum vakantie in deze periode lastig te vinden zal zijn. In juni en september zijn er wel wat lastminutes te boeken, maar omdat deze twee maanden eigenlijk ideaal zijn om Bodrum te bezoeken is het aanbod van goedkope vakantiedeals hier ook niet al te groot.

Goedkope lastminutes naar Bodrum

Stranden

Bodrum kent meerdere stranden die variëren in grootte, structuur en voorzieningen. Het strand in het centrum is inmiddels grotendeels in gebruik genomen door horeca, die hier hun terrassen hebben staan. Het strand bestaat uit zand met fijne kiezelsteentje en ligt deels langs de wandelboulevard van Bodrum. Als familiestrand is dit strand wat minder populair omdat de zeebodem redelijk snel afloopt. Niet echt ideaal voor jongere kinderen, dus. Populairder onder toeristen zijn het strand tussen Halikarnas en de cruisehaven en natuurlijk het strand van Gümbet.

Stranden van Bodrum

Veiligheid

Sommige mensen vragen zich af of Bodrum wel veilig is. Turkije komt regelmatig in het nieuws vanwege aanslagen die zich vooral in steden Ankara en Istanbul lijken te concentreren. Voor de Turkse badplaatsen geldt dat er een reële kans is dat er een keer een aanslag plaatsvindt. Waar en wanneer dat weet natuurlijk niemand vooraf. Maar deze dreiging geldt ook voor Nederland en België. De aanslagen in Brussel zijn een voorbeeld en steden als Amsterdam of Rotterdam kunnen ook zomaar aan de beurt komen. We willen niet zeggen dat er totaal geen risico is in Bodrum, maar dat de dreiging in eigen land waarschijnlijk vrijwel net zo groot is. Jaarlijks vliegen miljoenen toeristen naar Turkije waarvan 99,999% zonder enige problemen terugkeert naar huis.Bodrum bezoeken vanuit Kos

Je hoeft geen vakantie in Turkije te vieren om Bodrum te bezoeken. Als je op vakantie in Kos bent dan kun je vanuit dit Griekse eiland gemakkelijk een dagje naar Bodrum gaan. Met de boot ben je binnen een uurtje vanuit Kos Stad naar Bodrum gevaren. Er zijn dan ook verschillende aanbieders die deze overtocht aanbieden. De prijzen en reistijden kunnen wat uiteen lopen. Wat ze echter gemeen hebben is dat je ongeveer zes tot zeven uur te spenderen hebt in Bodrum. Dat is voldoende om een goed indruk van de stad te krijgen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het verhaal ‘een dagje Bodrum vanuit Kos‘ waarin we uit eigen ervaring een hele dag beschrijven waarbij we vanuit Kos naar Bodrum gevaren zijn.

Voor een dagje Bodrum heb je overigens geen visum voor Turkije nodig als je vanuit Kos reist en niet overnacht in Turkije. Er gelden dan dezelfde uitzonderingsregels die gelden voor cruisepassagiers. Wel heb je een geldig paspoort of een geldige toeristenkaart nodig tijdens je trip naar Bodrum.

Bodrum bezoeken vanuit Kos